Gânduri care mă preocupă

E dovedit științific, depresia poate fi prevenită prin exercițiu fizic
art exercfiz, depresie Cu toate că parcă intuiam acest lucru, acum avem confirmarea, prin rezultatul unui studiu științific serios desfășurat în cadrul Harvard Medical School (HMS).
Până recent, nu era clar dacă exercițiul fizic poate preveni instalarea depresiei sau / și depresia poate conduce la diminuarea nivelului activității fizice. Acum știm ceva mai mult, după cum arată o cercetare originală, care afirmă faptul că nivelurile mai ridicate de activități fizice și riscul scăzut de depresie merg mână în mână (Choi și colab., 2019). (mai mult)

Cum poți să-ți menții mintea sănătoasă și eficientă?
brain-gear-free-vectorCu cât mintea e utilizată mai intens, cu atât se dezvoltă mai mult.
Cresc, astfel, șansele de succes pe toate planurile vieții. Cercetările privind plasticitatea creierului au demonstrat că acesta continuă să producă neuroni pe tot parcursul vieții, ca răspuns la solicitările mentale. (mai mult)

 

Atac de panică și anxietate
peter-forster-373964-unsplashAnxietatea se orientează asupra unui pericol viitor (presupus, așteptat). Anxietatea implică o reacție emoțională difuză care este asociată cu anticiparea unor probleme viitoare și este disproporționată față de amenințarea existentă în mediul înconjurător.
Atacul de panică este o experiență bruscă și copleșitoare de frică intensă sau de teroare, acompaniată de simptome somatice/fizice și psihologice. (mai mult)

Evaluare și testare psihologică
Online examEvaluarea și testarea psihologică pot părea intimidante, dar sunt concepute pentru a ne ajuta.
Psihologii folosesc teste și alte instrumente de evaluare pentru a măsura și a observa comportamentul unui client în scopuri legate de stabilirea unui diagnostic și ca ghid pentru orientarea în viitoarele intervenții fie ele de dezvoltare sau de tratament. (mai mult)

Stresul ne face mai proști
010Trăim într-o lume care cere de la noi din ce în ce mai mult. Nu mai avem timp pentru tot ceea ce ne propunem și nu mai putem trăi altfel decât în mare grabă. Alergăm dintr-o parte într-alta ca să le facem pe toate. Și tot nu ne ies așa cum ne-am dori. Ajungem să fim împovărați, nemulțumiți, extenuați. Suntem sub stres. (mai mult)