Resurse Utile
Niciodată nu e prea târziu să fii ceea ce ai fi putut deveni.
– George Eliot
Resurse Utile
Niciodată nu e prea târziu să fii ceea ce ai fi putut deveni.
– George Eliot
Din psihologia persuasiunii: 7 tehnici de influențare de care să fim conștienți
Tehnicile psihologice de persuasiune pot fi eficiente și profitabile. Le poți folosi în avantajul tău sau pot fi folosite împotriva.
Amintirea memoriei – Cum funcționează și cum o putem îmbunătăți
Probabil v-ați dorit ca memoria să fie mai bună. Din fericire, există o serie de tehnici pe care le puteți utiliza pentru o memorie mai eficientă.
Comportamentul în liceu prezice succesul în viață
Specialiștii confirmă. Comportamentul responsabil în perioada liceului, atenția acordată materiilor școlare și procesului de învățare facilitează succesul în viață.
Stresul și gestionarea stresului
Stresul nu este de nedorit în viața noastră. Avem nevoie de un nivel de stres care să ne motiveze în acțiunile noastre, acesta fiind stresul „bun”. Dar un nivel prea ridicat și prelungit ne poate face să simțim că „e prea mult”.
Respirație controlată. Exercițiu practic
Cercetări științifice confirmă faptul că un ritm controlat (desigur cu intenție) al respirației are efecte potențial pozitive asupra corpului și asupra minții noastre. Exersați și efectele benefice vor apărea.
Tehnici minte-corp pentru gestionarea stresului
După ce le-am observat eficacitatea în cazuri diferite întâlnite în activitatea mea zilnică, mi-am propus să vă prezint câteva tehnici minte-corp pentru gestionarea perioadelor stresante.
Exercițiul fizic poate preveni depresia
Exercițiul fizic moderat conferă protecție în prevenirea depresiei în timp ce lipsa activității fizice predispune spre un risc ridicat de a dezvolta depresie în prezența unor factori declanșatori.
Despre frici, anxietate și atac de panică
Perioadele cu schimbări majore în viață, cum ar fi schimbarea locului de muncă, despărțirea de cineva important (soț, iubit), căsătoria sau nașterea unui copil, generează adesea o mare tensiune psihologică.
Despre evaluare și testare psihologică
Psihologii folosesc teste și alte instrumente de evaluare pentru a măsura și a observa comportamentul unui client atât cu scopul stabilirii unui diagnostic cât și ca ghid pentru orientarea în viitoarele acțiuni.
Stres moderat vs stres major
În perioadele de stres major, toate resursele sunt orientate spre pregătirea unui posibil răspuns la amenințarea reală sau numai percepută. Altfel spus.. stresul major ne face proști.
Sistemul rațional vs sistemul experiențial
...altfel spus, aceeași lume, două interpretări!
Cred că pentru mulți dintre noi ar fi neliniștitor să aflăm că, în multe dintre activitățile zilnice, nu suntem deloc raționali?
Cum funcționează adicția?
Adicția este sinonimă, din punct de vedere psihologic, cu dependența sau obișnuința. Adicția este dificilă dar întreruperea ei poate fi posibilă cu asistența specializată, cu multă răbdare și cu mult efort.
Cum reducem anxietatea?
Aceia dintre noi care se luptă cu anxietatea știu cât de mult se poate deteriora calitatea vieții, prin afectarea abilităților, diminuarea forței creative și limitarea relațiilor cu ceilalți.
Ce putem face pentru a fi fericiți?
Ce bine ar fi ca una din materiile predate în școli să ofere răspunsuri concrete la întrebarea "Ce putem face pentru a fi fericiți?"
Iată câteva puncte de pornire:
Depresia și cercul ei vicios
Depresia este o tulburare mentală comună.
Aproximativ 350 de milioane de oameni suferă de depresie
și numărul este in creștere.
Oferă-i copilului experiențe, nu obiecte!
Copilul cu multiple experiențe de viață crește mai sănătos!
Expunea copilului la experiențe dintre cele mai variate, în condiții de siguranță, asigură dezvoltarea abilităților necesare la maturitate.
Dezvoltarea socio-emoțională a copilului
..sau altfel spus, atenție la copiii din ce în ce mai singuri!
Dezvoltarea socio-emoțională a copilului contribuie la eficiența persoanei adulte de mai târziu, la sănătatea și productivitatea acesteia.