Cine sunt / De ce cred că vă pot ajuta

Motto: Psihoterapia trebuie să fie adaptată fiecărei persoane în parte
„Fiecare persoană este o individualitate. Prin urmare, psihoterapia trebuie să fie adaptată unicității nevoilor individuale…” (Milton H. Erickson – cel care este privit de mulți ca „părintele psihoterapiei” cu influență asupra multor metode psihoterapeutice)


Prefer întrebarea „Ce lipsește și putem aborda?”, întrebării „Ce este greșit și trebuie îndreptat?”


Cele câteva date despre mine prezentate mai jos au scopul de oferi încredere în persoana cu ajutorul căreia să vă alinați frământările, să răspundeți unor întrebări sau să atenuați disconfortul sau suferințele, fără teama de a fi judecat/ă sau criticat/ă.  Pentru o eficiență mai bună, folosesc în munca mea instrumente psihometrice (pentru evaluări psihologice) potrivite situației. (mai multe aici)

Atestare profesională  Sunt membru al Colegiul Psihologilor din România, filiala București.

LPP_2349

Studii și pregătire profesională
 Sunt doctorand în Psihologie la Universitatea din București.
 Anterior am obținut un Master în „Psihologie clinică, Hipnoză și Intervenții terapeutice de scurtă durată”, finalizat cu nota maximă și o licența în psihologie la una dintre cele mai bune facultăți  din București și din țară, pe care am absolvit-o ca șef de promoție.
Pentru specializarea în diferite metode terapeutice, am urmat cursuri de formare specifică:
Terapii scurte colaborative orientate pe resurse și soluții (metodă integrativă),
Hipnoză clasică și ericksoniană,
Terapia cognitiv-comportamentală (metodă ce utilizează tehnici cognitive și comportamentale),
Terapia schemelor cognitive(metodă integrativă),
Terapia comportamental-dialectică(metoda integrativă),
Psihologie clinică și altele.
 Pe lângă acestea, am absolvit și un program de Studii de certificare a competențelor psihopedagogice.
 Am participat la numeroase cursuri susținute de personalități din lumea psihologică din țară și străinătate. Menționez aici câteva nume: profesor universitar dr. Margareta Dincă cercetător științific la Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române și membru corespondent pentru România al International Union of Psychological Sciences (IUPsys), profesor universitar dr. Irina Holdevici formator recunoscut în hipnoză clinică, ericksoniană și psihoterapie cognitiv-comportamentală, profesor universitar dr. Diana Vasile, președintele Institutului pentru studiul și tratamentul traumei din România, lector universitar dr. Bogdan Ion, președintele Asociației Române de Terapii scurte orientate pe resurse și soluții, dr. David S. Prescott președintele the Association for the Treatment of Sexual Abusers din SUA, dr. Scott D. Miller fondatorul International Center for Clinical Excellence, dr. Laura Markham expert in parenting, autor a numeroase cărți și conferințe susținute în întreaga lume, dr. Plamen Panayotov, psihiatru-psihoterapeut și președintele Board of Solutions Centre, Bulgaria.

2017-01-07-17-58-43

Experiență profesională Activitatea mea profesională a început cu destul de mult timp în urmă și mi-a oferit satisfacții nenumărate. Am lucrat mult cu diferite persoane sau grupuri mai mari sau mai mici, cu statute diferite, atât psihoterapie, terapie prin hipnoză, consiliere, cât și coaching și dezvoltare personală. Pentru a avea succes în munca mea, am fost mereu preocupat de gândurile, emoțiile și comportamentele oamenilor.

_OST1506_mm

Am studiat mult despre cum funcționăm, urmărind să înțeleg ce ne împiedică, uneori, să fim eficienți în viața noastră și cum am putea fi mai buni, mai fericiți. Am ajuns la o anumită performanță în evaluarea nevoilor oamenilor și în identificarea și utilizarea metodelor potrivite de răspuns.
Cursurile academice și de specializare (formare) pe care le-am urmat mi-au oferit o perspectivă profesională largă asupra modalităților de dezvoltare sau de recuperare a funcționalității personale.
Parcursul meu profesional, orientat spre asistarea psihologică a celor cu nevoi specifice, îmi oferă satisfacții în fiecare zi, urmărind persoanele cu care lucrez, cum fac un pas suplimentar spre o viață mai bună, integrată scopurilor și dorințelor proprii.
Am colaborat atât cu companii cunoscute din diferite industrii (IT, comunicații, farmaceutice etc.) cât și cu organizații non-profit cum este Organizația Salvați Copiii din București, ceea ce mi-a oferit bucuria de a interacționa cu adulții sau cu copiii cu diferite necesități de asistare, pe care să-i ajut să-și clarifice întrebările cu care vin și să facă schimbările necesare, pentru o viață mai bună.

 

Activitatea mea curentă se  desfășoară în cadrul Centrului de evaluare și intervenție psihologică București și colaborez cu  clinica de psihologie Oana Nicolau.

 
IMG-20181124-WA0006_s

Participare la emisiuni radio:
Comunicarea părinți – copii (Radio România Cultural 15 noiembrie 2017)
Egalitatea de gen se învață în copilărie (Radio România Cultural 9 martie 2018) (audio)
Urmele abandonului (Radio România Cultural 17 mai 2018)
Cum gestionăm emoțiile (la examene) (Radio România Cultural 22 iunie 2018) (audio)
Tulburările alimentare (Cum ajungem la relații disfuncționale cu mâncarea?) (Radio România Cultural 23 noiembrie 2018)
Despre abandonul școlar (Radio România Cultural 8 februarie 2019)
Ce sfaturi sunt de urmat (Radio România Cultural 22 martie 2019)
Între două lumi – Adolescența (Radio România Cultural 17 noiembrie 2019)
Înnoire și noutate (Radio România Cultural 01 martie 2020)
Cum învățăm să ne relaxăm (Radio România Cultural 14 iunie 2020)
Hipnoza în psihoterapie (Radio România Cultural 4 iulie 2020)

 

Publicații:
Revista Studia Doctoralia (Vol. 10 No. 2 (2019): Studia Doctoralia) – ”The effects of classical music interventions in gynecological medical units”
Actualități în diagnosticul și tratamentul depresiei și anxietății coautor volum 2020 – Cap 6. ”Anxietate și depresie postpartum” (DOI:10,5682/9786062810566)

 

Clipuri video:

 

Înregistrări audio: